sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Connemara




Sunnuntaina ensimmäinen toukokuuta oli sovittu, että isäntäperheemme emännän anoppi lähtisi viemään meidät neljä suomalaista autollaan kierrokselle Connemaraan. Sinne siis suuntasimme aamuyhdeksältä kameran ja piirustusvälineiden kanssa.

Päivä oli pilvinen, mutta säästyimme onneksi enemmiltä sateilta. Matkalla näimme komeita vuoria, joiden huiput olivat kuitenkin säästä johtuen sumun peitossa, mikä toisaalta sai ne näyttämään hienon mystisiltä, kuin jostain sadusta. Pysähdyimme monesti ottamaan kuvia, kunnes alkoi jo tuntua ettemme milloinkaan pääse eteenpäin, jos vain koko ajan pysähdymme samaan tahtiin… Alue on karua ja puutonta, kuulema aikoinaan kaikkialla oli puita, mutta ihmiset ovat jossain välissä hävittäneet kaikki. Tutustuimme erääseen kylään ja söimme eväitä, ihmettelimme maisemia ja kuvasimme urakalla. Kylemore Abbey-luostari oli yksi tutustumiskohteistamme. Minä ja Reeta maksoimme sisäänpääsystä sillä välin kun muut jäivät tekemään ulkopuolelle omia juttujaan. 


 
Aikoinaan eräs rikas perhe rakennutti itselleen Connemaraan tämän komean linnan, kunnes erinäisten vaiheiden kautta se päätyi myöhemmin nunnien omistukseen, jotka pitivät siellä katolista tyttökoulua. Nykyään linna ja sen tilukset ovat suosittu turistikohde. Rakennus on upea niin ulkoa kuin sisältä, ja opinpahan, että silloin aikoinaan oli tapana rakentaa keittiö kauas ruokasalista, sillä oli epäsopivaa antaa keittiön äänten ja hajujen, sekä palvelijoiden jutustelun kantautua paremman väen ruokapöytään. Siitä syystä palvelijat joutuivat juoksemaan pitkiä käytäviä ja kipuamaan portaita kiireessä, jotta ruoka saataisiin pöytään lämpimänä.


Kylemore Abbeyn keittiö ja ruokahuone ovat vastakkaisilla puolilla taloa


Alueeseen kuuluu myös (ilmeisesti hieno ja iso) puutarha, jonne olisi voinut mennä bussilla, sisäänpääsypaikalla työntekijä iloisesti mainosti sen olevan mailin päässä itse linnasta. Oli hilkulla etten nasevasti tiedustellut paljonko se mahtaa olla metreissä, mutta tyydyin vain kiittämään kauniisti ja hymyilemään nätisti. Jätimme puutarhan väliin, tutkimusmatkassa meni muutenkin tarpeeksi kauan, varsinkin kun ottaa huomioon, että loput porukasta odottivat ulkopuolella.


Kylemore Abbey

Tiluksilla on myös hieno goottilainen kirkko

Lisäksi käppäilimme sumuisella Diamond Hillillä ja otimme tuulisia kuvia Clifdenin Sky Roadilla!






 


Takaisin kouluun

 
Maanantaina olikin sitten Irlannissa bank holiday ja Reetan kanssa viimeistelimme asunnolla kirjaamme. Teippi loppui kesken, höh, piti jättää loput hommat seuraavaan päivään. Tiistaina koululla saimme kirjan valmiiksi, ja koska jäi vähän luppoaikaa, ehdimme käydä kaupungilla varaamassa matkan Cliffs of Moherille torstaiksi. Iltapäivällä meidät jotenkin onnistui bongaamaan joku suomessa vaihdossa käynyt tyyppi medialinjalta. Hän oli yksi niistä erittäin harvoista tapauksista, jonka puheesta en meinannut saada aksentin takia selvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti